Ik heet Yvonne Koppes en ben opgegroeid met een broer en een zusje in Avenhorn en ik woonde aan de Walingsdijk grenzend aan de Mijzenpolder. Ik ben dankbaar dat ik in mijn jeugd omringd was met de natuur en het vele water dat vandaag de dag nog steeds in mij resoneert. De natuur laad mij op. De natuur laat mij zien. De natuur laat mij zijn.

Opgevoed door een verbitterde moeder en een zachtaardige vader. Ik was een echt vaderskindje. Het was niet altijd even makkelijk en liefdevol in de relatie met m’n ouders en binnen het gezin. Inmiddels zijn mijn ouders niet meer in leven en kan ik volmondig zeggen; “ik hou van ze”. This is a part of life! En maakt mij tot wie ik NU ben.

Het leven is één grote ontdekking en ontwikkeling. Daar ben ik inmiddels wel achter gekomen. Ik ben twee keer getrouwd geweest en werd de gelukkige moeder van drie beauty’s van kinderen. Ik ben werkzaam geweest bij verschillende disciplines in de zorg; praktijkopleider in de zorg, theatermaker en theater speler en als zwemleraar. De ontdekking van het spirituele, het leren werken met energieën via reiki en magnetiseren, gaven mij op den duur het inzicht dat ik mijn leven aan het overleven was met prachtige (ver)wonderlijke gebeurtenissen en met minder wonderlijke gebeurtenissen. Uiteindelijk raakte ik in een Burn Out en liep ik vast.

De innerlijke Roep was daar! Bewegen, Dansen, MUZIEK!

Ik wilde iets anders. Ik wilde uit de zorg. In januari 2010 starte ik de Biodanza opleiding in de school van Amsterdam.  Wat ik niet wist was dat Biodanza zo’n interne beweging teweegbracht dat er een bewustwordingsproces ontstond zodat ik op vele manieren werd getriggerd en uitgedaagd om uit m’n comfortzone te stappen. Een ontdekking en ontwikkeling van overleven naar mijn leven vormgeven. Het was en is (nog steeds) thuiskomen in mijzelf.

Biodanza gaf mij de tools en ervaringen dat mijn hoofd en hart en buik weer konden gaan stromen. Dat er een opening ontstond tot de verbinding van deze drie centra. Dat het van essentieel belang is om te openen voor mijzelf en om vanuit ware authenticiteit te bewegen.

Gewoon géén ballen meer hooghouden. Niet meer tegen bergen opklimmen of tegen de stroom inzwemmen. Je eigenwaarde en identiteit ontdekken en versterken. Dat alles perfect is met al zijn imperfectie. De kracht van NU, waar alles uiteindelijk gebeurt,  het moment Be-LEVEN.

Kortom; Biodanza gaat over verbinden. Met name met jezelf. Thuis en veilig zijn in je eigen lijf en van daaruit je kunnen verbinden met alles wat leeft in jezelf en je omgeving. Het geeft mij vooral een dosis zelf-liefde. Uit ervaring kan en mag ik zeggen: voor mij een weg van innerlijke vrijheid.

 

Biodanza Verdiepingen & specialisaties die ik heb gevolgd.

  • Continued Learning programma module 1 & 2: Een verdieping waar het gaat over het doseren en opbouw van de lessen (gevolgd bij Antonio Sarpe).
  • The H.O.T – Heart Of Transformation: Een sjamanistische ingang gecreëerd door Philippe Lenaif waarbij de uitnodiging ligt; contact te maken met onze schaduwkanten (waar we vaak bewust of onbewust voor weg lopen); waar de mogelijkheid ontstaat voor transformatie.
  • Biodanza met kinderen: Dit is Biodanza speciaal voor kinderen. Gericht op de ontwikkeling van het kind (van 0 t/m 18 jaar) In vrijheid zichzelf te ontdekken & ontwikkelen. Gevolgd bij Alejandro Toro.
  • Biodanza in de natuur: Dit is een verdieping waar de uitnodiging ligt om letterlijk in contact te komen met de natuur. Dansen in de natuur en de geluiden van de natuur. Gevolgd bij Frans Hanssen en Marjon Gescher.
  • Biodanza en de vier elementen & identiteit: Een verdieping waar het gaat om de krachten en kwaliteiten van de elementen in de beweging te ervaren. Gevolgd bij Antonio Sarpe.
  • Profound of the Masculine & the Feminine 1 & 2: Deze Verdieping nodigt uit om de ontdekking te doen in onze mannelijke & vrouwelijke zijn. Antonio Sarpe & Helene Levi.
  • De boom van verlangen: Een uitnodiging waarin je met je verlangens danst en die ook mag leven. Gevolgd bij Helene Levi.

Ik hou ervan om mijzelf steeds weer en breder te verdiepen in het systeem van Biodanza. Het verdiept en verrijkt mijn eigen leven. Het inspireert mij en leert mij elke dag opnieuw om daadwerkelijk vanuit mijn hart en mijn authentieke zelf mijn leven te beleven en vorm te geven.

 

Ben je nieuwsgierig wat Biodanza is?

Let’s Dance and feel the Difference

Voor de lessen die ik geef, zie Agenda

Je kunt mij bereiken via Contact